Kategorier
En fårbondes dagbok

En blogg förutsätter tid att blogga…

…och tid är en bristvara med ny valp + ytterligare två hundar, pågående lamning (3 lamm anlänt, 124 kvar), tre barn och allt vad det innebär. Nå, roligt är det i alla fall 🙂

… and time is a shortage with a new puppy + two more dogs, ongoing lambing (3 lambs arrived, 124 left), three children and all that come with that. Well, it’s fun anyway!

Lilla Joy, som kom till oss i lördags, är ännu inte helt accepterad i flocken. Taxen Iza, 9 år, leker tålmodigt med henne ibland men tycker (som tanter gör) inte om vilda lekar och det ÄLSKAR Joy! Happy, vår 3-åriga bordercollie, är fortfarande ganska avvisande men kan ibland på nåder leka lite.

Little Joy, who came to us last Saturday, is not yet fully accepted in the herd. The dachshund Iza, age 9, plays patiently with her at times but (as old ladies do) does not like wild games and Joy LOVES wild games! Happy, our 3-year old border collie, is still quite dismissive but can sometimes play for a little while.

Okej, jag får väl låtsas tolerera den lilla snorvalpen, tycks Happy tänka, men bara en liten stund!
Okay, I must pretend to tolerate the little puppy, Happy seems to think, but just a little while!

Lamningen har börjat lite smått men peaken kommer först om någon vecka, så nu går vi mest och passar som äggsjuka hönor. När lamm-boomen väl kommer så kommer vi dock att längta tillbaka till denna vecka! Då är det jobb dygnet runt och jag och maken vandrar omkring som zombies. Vi får hoppas att påsklovslediga barn kan innebära hjälp, men det återstår att se…

The lambing has started a little but the peak will not come for a few weeks, so now we mostly wait. However, when the lamb boom comes, we will long to return to this week! Then it’s a 24/7 job and me and my husband roam around like zombies. We hope that Easter holidays can mean help, but it remains to be seen …

Otroligt tillfredsställande när lamningen går bra och tacka och lamm knyter an som de ska!
Incredibly satisfying when the lambing goes well and the ewe and lamb connect as they should!

Vi får se när nästa inlägg kommer, men det kommer GARANTERAT att innehålla en massa lamm 😉 Tills dess; ha det gott och håll er friska!

We’ll see when the next post comes, but it will GUARANTEED contain a lot of lamb;) Until then; have a good time and stay healthy!

4 svar på ”En blogg förutsätter tid att blogga…”

Vad ska ni mer hitta på med den tiden som blir över? ? Jag är säker på att ni har fler timmar på dygnet än vi andra annars går ekvationen inte ihop. ?

Nja, önskar dygnet hade fler timmar (gärna sovtimmar…) just nu, men när sista lammet väl är fött, och lugnet lägger sig, så tar vi igen det. Hoppas bara att vi håller oss friska hela lamningsperioden annars blir det kris. Då ringer vi in förstärkning från Varnhem 😉

Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *