Kategorier
En fårbondes dagbok

Lammsläpp :)

Så var det då äntligen dags, får och lamm skulle få komma ut på bete. Lite kallt och regnigt men det bekymrade ingen!
Then it was finally time, sheep and lambs would come out to pasture. A little cold and rainy but nobody cared!

Först ut var tackorna med stor längtan efter grönt gräs! First off was the ewes with great longing for green grass!

När grindarna öppnades så rusade tackorna ut. För en stund glömde de sina lamm och mumsade på det gröna gräset. När de, efter en stund, kom ihåg att de var mödrar så blev det ett himla bräkande och letande efter rätt lamm!

When the gates were opened, the ewes rushed out. For a moment they forgot their lambs and munched on the green grass. When, after a while, they remembered that they were mothers, it became a loud and anxious searching for the right lamb!

Lamm-race. Lamb race

Lammen insåg snart att det ju var helt underbart att få ”oändliga” vidder att springa och hoppa på. En och annan tacka tog sig också ett glädjeskutt ?

The lambs soon realized that it was absolutely wonderful to have ”endless” spaces to run and jump on. One or two ewes aslo took a jump of joy?

Glada får! Happy sheep!

Det trista med dagen var att vi kunde dela glädjen med så få. Coronaepidemin, och de restriktioner gällande antal människor som får samlas, gjorde det omöjligt för oss att bjuda in till den folkfest som denna dag annars brukar vara. Vi hoppas att vi nästa år ska kunna ha många besökare som kan få njuta av glädjen tillsammans med oss!

The sad thing about the day was that we could share the joy with so few. The Corona epidemic, and the restrictions on the number of people who may gather, made it impossible for us to invite to the popular party that this day would otherwise be. We hope that next year we will be able to have many visitors who can enjoy the spectacle with us!

1 svar på ”Lammsläpp :)”

Helt underbart att få se dina filmer på lyckliga djur. Vilken glädje även för oss som tittar, jag njuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *